Vzhůru na led - ledoběžková sezona je tu! - Blog - kolobezky-kickbike.cz
 

Blog | Vzhůru na led - ledoběžková sezona je tu! | 03.01.2021

Jak jsme slibovali, chtěli bychom ledoběžky přiblížit co nejvíce všem, kteří o tento parádní netradiční sport mají zájem. Víme, že první jízda na ledě není úplně jednoduchá, na místě jsou obavy z neznámého prostředí, strach z černého ledu… to vše se ovšem může stát vaším přítelem a později celoživotní láskou. Pohled na svět ze stupátek ledoběžky je totiž opravdu ojedinělý a řadu scénerií, které nabízí, nemůžete zažít jinak. Jedině možná z bruslí.

Proto chystáme výpravy pro všechny, koho ledoběžky zajímají.

Jak, kdy, kde?

Co nejdříve podmínky dovolí. Na co nejlepším místě, v co nejlepší scénerii a co nejbezpečněji. Nejezdíme na rybníky, ale na nádrže typu Lipno, Orlík, Netolice, zamrzlé řeky a Tajemná jezera. Potřebujeme tedy ještě krapet tužší zimu, která se ovšem blíží. A pokud nenasněží, může den D přijít opravdu brzdy.

Co tedy budete potřebovat?

Nejprve pošlete mail na vlasek@kickbikecz.cz s tím, že máte o ledoběžkovou výpravu zájem. Šoupnu si vás do databáze a jakmile se příprava přiblíží, dostanete zprávu o tom, kdy, kde, jak a co.

Ledoběžky máme v rozumném množství k dispozici a za pár korun vám ji půjčíme.

Pak se již stačí jen obléknout podle počasí, tak nějak jako na běžky. Přihodit nějaké nesmeky, hřebíky nebo tretry na nohy (ano led klouže a bez toho se opravdu neobejdete).

Vzít bágl a do něj přibalit povinnou výbavu, bez které naopak s námi nemůžete vyrazit.

Průvodci budeme nejen my, ale také některá z legendárních postav českého dálkového bruslení. Dozvíte se vše možné i nemožné o bezpečném pohybu na ledě, o chování ledu, jeho zapeklitostech, nebezpečích i krásách.

Počítat je potřeba také s tím, že sraz bude brzy ráno kdesi na jakési nádrži v Čechách nebo na Moravě. Bude to klidně v týdnu, nebo možná o víkendu. Těžko říci. Podmínky nejsou ideální dlouho a je potřeba jednat rychle. Prostě jeden den dostanete zprávu a druhý den jedeme…
Vypadat to může kostrbatě a nebezpečně. Nicméně není se čeho bát. Respektive se správnou výbavou se není čeho bát. Odměnou vám bude zážitek, který budete chtít zopakovat.

A pokud o ledoběžkách nic nevíte, koukněte třeba na článek o loňské expedici na Bajkal – ICE STORM 2020.

Nebo na tato dvě videa z českých nádrží.

Budeme se těšit…