TLAPKROS - MUSHERSKÝ ZÁVOD - Blog - kolobezky-kickbike.cz
 

Blog | TLAPKROS - MUSHERSKÝ ZÁVOD | 04.10.2020

Pamatujete si minulý víkend 26. a 27.9.? Pršelo, byla zima a foukalo. Prostě psí počasí. A v něm se odehrál jeden z mála letošních závodů musherské sezony. V Libovicích u Slaného pořádá MK Tlapky v tahu pravideně svá soustředění a letos své oblíbené trati představili i závodní veřejnosti. Parkoviště v poli, obří stan hodna Oktoberfestu, kde se dalo schovat před deštěm a zároveň večer probírat všemožné i nemožné problémy a samozřejm hodovat, občerstvení pro lidi i psy, stánky partnerů závodu a v neposlední řadě zajímavá technická ale i rychlá trať.

   Soutěžilo se po oba dva dny v několika kategoriích - Bikejöring ( cyklist(k)a a pes ), Scooterjöring SC1 a SC2, tzn. koloběžka a jeden pes, nebo koloběžka a dva psi, a Canicross ( běžec/běžkyně a pes ). V canicrossu byla možnost v sobotu i závodu pro příchozí, tzn. bez závodní licence na 4,3 km a 2,5 km. V neděli "pouze" na 4,3 km. Nejrychlejší běžec Petr Fochler tuto trať prolétl za 11:38...A nechyběl ani závod dětí na 1,5km.

Oba závodní dny moderoval herec a koloběžkář Václav Liška.

Pokud se chcete dozvědět více informací - výsledky a zažít atmosféru závodu prostřednictvím fotek, můžete na webových stránkách MK Tlapky v tahu nebo na facebooku.

Použité fotky jsou staženy právě z facebooku závodu a jsou od různých autorů. Děkujeme za zapůjčení.