SOBOTA KOLOBĚŽKOVÁ - Blog - kolobezky-kickbike.cz
 

Blog | SOBOTA KOLOBĚŽKOVÁ | 18.03.2019

HOROMĚŘICE - MUSHER KLUB TLAPKY V TAHU

Mladý začínající tým plný odhodlání Musher klub Tlapky v tahu pořádal trénink v okolí Horoměřic a KICKBIKE jako partner klubu poskytl možnost vyzkoušet všechny možné druhy terénních koloběžek a trenéra.

Mezi pole v dešti dorazil pan Liška s Citroenem C4 a pěti kusy koloběžek - FAT MAX, Cross 29er, Cruise MAX 20T, Cross FIX a Cross MAX 20D+. Po krátkém představení jsme se vydali k velice krátkému rozklusu a protažení, vysvětlil jsem základní pojmy ( stojná vs. odrazová noha), techniky jízdy (střídání nohou a jak) a fixace paží při odrazu apod.. Čekal nás krátký okruh cca 3,5km s asfaltem, polní cestou plnou děr a louží a les - kopeček i sjezd - prostě ideální místo k vyzkoušení a otestování svých jezdeckých dovedností i strojů.

Po tomto úvodu následovalo zapřežení psů, diskuze a pokyny, jak jet se psem ve skupině, myšleno tak, že jede prostě více psů, i když jsou pouštěni postupně. A vyrazilo se!

Mezitím se poprchávání proměnilo ve vydatný déšť a trénink byl tak po dvou hodinách ukončen.

Musheři prostě nelení a hned vznikl článek: https://tlapkyvtahu.wixsite.com/home/single-post/2019/03/17/KICKBIKE-TEST-TRÉNINK

A děkujeme za fotky Dominice Potměšilové.

Následoval rychlý přesun pana Lišky do Brandýsa, když cestou vyzvedl druha ve žlutočervené zbroji pana Jaroslava.

BRANDÝS NAD LABEM - KOLOBĚŽKY BRANDÝS

Bratři Bartůňci z Koloběžek Brandýs se v koloběžkovém světě etablují jako ti, co zorganizují všemožné a opraví a sestaví nemožné. Již několikátým rokem pořádají jarní vyjížďku, kterou letos obohatili o závod dětí a dospělých na okruhu v Houšťce. Tam pan Liška nestihl dorazit včas, takže na výsledky a průběh závodů se musíte podívat někam jinam. Avšak silné duo Jaroslav/Liška vytáhlo koloběžky a jalo se za pomoci Mistra Kulky stíhat peloton, který se po závodech vydal po okolí Brandýsa (Kostelec, Lázně Toušeň). Typická koloběžkářská vyjížďka za příjemného tempa a ve skvělé atmosféře byla zakončena kde jinde než v místní restauraci, kde všichni mokří a zmrzlí si předávali své dojmy a zážitky.

Několik slov závěrem. Je vidět, že komunita se stále rozrůstá o nové a nové členy a člověk nemá čas popovídat si za jízdy se všemi, se kterými by chtěl. Po zimě jsou opět všichni natěšeni a nabuzeni na závody, kdy část  soupeří sama se sebou a druhá chce porazit své soupeře. Kdo se zlepšil a kdo se zhoršil, se uvidí za nedlouho, ale tu radost z pohybu a setkávání nám nikdo nesebere.

 
Představení trenéra, koloběžek KICKBIKE a základních pojmů Lehká rozcvička v zimě a mokru Nacvičování sjezdového postoje na mírném asfaltovém sjezdu Pod dohledem pana Lišky Les a do kopce - udržet rychlost do kopce se dá zvýšenou intenzitou, frekvencí krátkých odrazů Závěrečná fotka - vzpomínky, plno zážitků, zmrzlý ale spokojený úsměv je nejvíc