ROZLOUČENÍ SE SEZONOU A PŘÍPRAVA NA SEZONU NOVOU - Blog - kolobezky-kickbike.cz
 

Blog | ROZLOUČENÍ SE SEZONOU A PŘÍPRAVA NA SEZONU NOVOU | 02.01.2020

VÁNOČNÍ VYJÍŽĎKA

Sám jezdím na koloběžce od jara 2001 a pamatuji si, že jsme 23.12. s kamarády sjížděli za jakéhokoliv počasí pražský Strahov. Nechali jsme se vyvést autobusem MHD ke Strahovskému stadionu a s výhledem na Prahu se podělili o vánoční cukroví, zasmáli se příhodám, co se nám staly, a vrhli se z kopce dolů.

V roce 2012, během přípravy na Tour de France 2013, jsme s přáteli absolvovali 1% celkové trati na atletickém ovále na Slavii. Po jejím úspěšném absolvování jsme oslavili tento počin tamtéž. 

To se však přestalo líbit starším členům našeho klubu ULTIMA K.Lap TEAMU, především nebušickému Honzovi Odvárkovi a jal se pořádat vánoční vyjížďky sám. Okruh se ustálil na příjemných 20-32km, kdy se startuje z Jenerálky a údolím Divoké Šárky se zastaví U Drahušky na Přední Kopanině. Teplá polévka je třeba a hurá do Unětic. Dle počasí jedeme lesem nebo po silnici přes Tuchoměřice a Statenice k oblíbenému a vyhlášenému posezení U Lasíků. Odtud se odjíždí těžko. Cesta Tichým údolím bývá za odměnu. Podél Vltavy, ke které se dostaneme lehkou nohou, pokračujeme směr Praha po silnici. Je to však necelé dva kilometry po svažující silnici, než se opět dostaneme na bezpečnou cyklostezku. Pod Babou projedeme pod viaduktem a v protiproudu Šáreckého potoka na Jenerálku.

Cesta nám zabere krásných pět hodin bez spěchu a stresu, pohodovým tempem, kdy se na všechny čeká. Všichni proberou, co se jim stalo v životě koloběžkovém i soukromém, všichni po oku pokukují po strojích svých kamarádů - co to mají za značku, jak si stroj vytunili apod....prostě vyjížďka, jak má být.

Těším se už na tu v roce 2020.

BAJKAL V ZIMĚ - ICE STORM

Možná to zní jako bláznovina, ale kdo okusil jízdu na koloběžce, co je pro něj bláznivé? A co teprve, když vyzkoušíte ledoběžku/sněhoběžku? O tom, že se každoročně ve finské Multii koná mistrovství světa v ledoběhu, jsme již psali několikrát a i se ho osobně zúčastnili. Ale Bajkal Ice Storm? To je výzva. 205 km ve třech dnech po zamrzlém Bajkale. Český tým čítá již osm členů a je otevřený dalším členům. Pod dohledem cestovatele a polárníka Dalibora Beneše, prošli krátkým školením, co je může potkat během závodu a čeho by se měli vyvarovat.

Příprava je v ČR zatím suchá, takže borci trénují v posilovnách na veslařských i běžkařských trenažérech, podávají reporty z českých hor o kvalitách běžkařských stop a jezdí po lesích na koloběžkách.

Co dělat jiného? Pachtit za korporátními uznáními, špekulovat, jak se vyvinou ceny akcií nebo trávit večery u TV? Příprava na výpravu, expedici, kterou poznáte sami sebe a potkáte přátele na život a na smrt, je tou nejlepší odpovědí...

Více o ICE STORM 2020 píše Koloběžkový portál.