Přejezd Moravy ze severu na jih na koloběžce: Kladské sedlo - Lanžhot - Blog - kolobezky-kickbike.cz
 

Blog | Přejezd Moravy ze severu na jih na koloběžce: Kladské sedlo - Lanžhot | 18.06.2015

Mirkovi alias Sádrovi bylo před třemi lety doktory oznámeno, že skočí při nejlepším na invalidním vozíku. Sádra se však nevzdal, začal bojovat s nemocí a rozhodl se, ve svých 61letech, že přejede od hranic k hranicím, od severu na jih Moravu. Jeho sen se blíží realitě a s kamarádem Honzou Hrubošem se spouštějí tuto sobotu ve 2h místního času z Kladského sedla, aby po cca 18h jízdy dorazili k česko-slovenským hranicícm.

Jejich cílem je probrat i lidi kolem, a tudíž máte-li v sobotu čas, vemte svou koloběžku, kolo, lehokolo či jakékoliv jiné přibližovadlo jakékoliv značky a připojte s k nim třeba jen na pár set metrů, či kilometrů. Jde o to se hýbat a jít vstříc svým snům!

Přikládáme jejich průvodní dopis:

"Kamarádi... přátelé.... všichni lidé, kteří mají sníženou schopnost dělat věci „normálním" způsobem.

Mám dobrého kamaráda, který má sen. Udělat něco hodně zásadního ve svém životě. Ve svých 61 letech asi 3 roky po tom, co mu bylo oznámeno, že v lepším případě skončí na vozíku, to nevzdal, zapracoval na sobě a rozhodl se přejet Českou republiku napříč od hranic k hranicím....................A TO NA KOLOBĚŽCE................ 260km.... slovy: dvěstěšedesáttisícmetrů. 

Přejezd se uskuteční 20.června.
Vyjíždíme ve 2,00 hod. po půlnoci z Kladského sedla (sever ČR- hranice s Polskem) a budeme pokračovat směrem na jih až do Lanžhotu (jih ČR-hranice s Rakouskem) 
Pojedeme s malými přestávkami... náš plán je dát to za max. 18 hodin .
Náš sen je „FOREST GUMPovský"... My" jen" pojedeme a Vy se k nám přidáte, abyste nás podpořili... inspirovali... stejně, jako my Vás, a sdíleli s námi část trasy, podle Vašich možností a dopravního prostředku..... bezmotorového. 

„Pokud chceš ve svém životě něco změnit, musíš udělat něco zásadního."

Já Vám právě jednu zásadní nabízím. 
My jedeme.... A co vy? Přidáte se k nám? 
Na fotkách možná vypadáme jako profíci, ale zdání klame.
To je náš první závod ale víme, že přesto, že nemáme najeto mraky kilometrů, tak to dáme. Všechno je v hlavě... neníliž pravda? 

Nejsme schopni Vám dát přesné informace o konkrétním čase na určitých úsecích, protože nejsme stroje, ale lidi. Může se však stát, že přesto budou. Zůstaňte v očekávání !"


TRASA:

START - Kladské sedlo, 2,30 - 3,00

Staré město - Hanušovice - Ruda n.M. - Olšany - Chromeč - Postřelmov - Lesnice - Hrabová - Doubravice - Třeština - Mohelnice - Mladeč - Litovel - Lhota n.M. - Hynkov - Olomouc Horní náměstí - setkání na náměstí s primátorem a našimi fanoušky - vzdálenost cca 110 km, doba příjezdu cca 8,00 - 8,30

Olomouc Horní náměstí - Grygov - Majetín - Brodek u Př. - Troubky - Chropyně - Kroměříž - Otrokovice - Veselí n.M. - Strážnice - Hodonín - Mikulčice - Tvrdonice-Lanžhot - vzdálenost cca 150 km - doba příjezdu cca 18,00-19,00

Tuto sobotu se splní další koloběžkářský sen a napíše další příběh! Velice si vážíme, že si borci vybrali pro tuto jízdu právě koloběžky Kickbike Race MAX 28 a nezbývá než popřát Mirkovi a Honzovi hodně štěstí a ať si trhnou pořádně nohou!

 
Mirek Kvapil alias Sádra Honza Hruboš alias Zohan