Pojeďte s námi na led - Blog - kolobezky-kickbike.cz
 

Blog | Pojeďte s námi na led | 16.02.2023

Právě žbluňk je důvodem, proč se koloběžkáři na led moc nehrnou. Obava z propadnutí do vodu je samozřejmě normální a přirozená. Pokud ji však překonáte, čeká vás zážitek v nedotčené přírodě, na který se nezapomíná.

Jak s oblibou říkáme, je to jako s ostatními sporty. Když pojedu lézt na hory, vezmu si lano a další potřebné vybavení a třeba pojedu nejprve s někým, kdo to umí. Když se budu chtít potápět, také si o tom třeba něco přečtu, než skočím do nekonečné hloubky. To samé s létáním, kitovám, lyžováním ve volném terénu, surfováním a tak dále a tak dále. Všude vám hrozí nějaké nebezpečí, kterému můžete předcházet a na které se můžete připravit a vybavit.

A stejné je to s ledem. Pohyb na ledě nebude nikdy stoprocentně bezpečný, ale stejně tak nebude propadnutí do ledu v podstatě nikdy fatální. Pokud si o něm tedy něco přečtete, potřebně se vybavíte a budete mít s sebou pár kamarádů, kteří vám případně pomohou. Ostatně jsme vše před časem shrnuli v krátkém videu.

A pokud pak s námi vyrazíte, objevíte krajinu, kterou jste dosud nepoznali. Zimní svět bez lidí, kde ticho narušuje pouze nádherné zpívání ledu a škrábavý zvuk při odrazu treter od ledu. Můžete jet v neomezeném 2D terénu v jakémkoliv směru. Nejsou tu cesty, značky, zákazy ani příkazy. Jen neomezená svoboda pohybu v místech, kam se v létě dostanete možná na lodi, a to ještě ne všude.

%img0

Ledoběžková komunita nám pomalu nabobtnává, ostatně Kicksparků je zejména mez mushery už opravdu hodně. Nic tedy nebrání tomu se osmělit a vyrazit s námi. Sami uvidíte, že to stojí za to.

A až se jednou vše zlomí, máme v rukávu akci, která je již dnes legendou. Závod, který se bude konat jen v sezonách, kdy podmínky dovolí. Ale o něm zase příště.

Sezona zdaleka nekončí, buďte ve střehu, sledujte ideálně FCB Kickbike-koloběžky s příběhem případně skupinu Bruslení v Česku a web www.dalkovebrusleni.cz, a pokud se k nám chcete přidat, pošlete nám mail na info@kolobezky-kickbike.cz – dáme si vás do databáze a vždy, když se bude něco chystat, dáme vědět.

A závěrem video z českého ledového království z minulého týdne. Snad vás přesvědčí…