Plášť Schwalbe One v dlouhodobém testu - Blog - kolobezky-kickbike.cz
 

Blog | Plášť Schwalbe One v dlouhodobém testu | 10.06.2015

TOUR - největší evropský časopis pro silniční cyklistiku, podrobil skládací silniční plášť ONE dlouhodobému testu. Redakce s ním v létě 2014 najela přes 6.000 km. V čísle 12/2014 byly uveřejněny výsledky

" Z pronásledování se záhy stal souboj tělo na tělo: konstruktéři od Schwalbe si dali za cíl ohrozit první pozici dlouhodobého vítěze Continental. S novým topmodelem One se velmi přiblížili svému cíli. V testu 1/2014 skončil jen několik desetinek za premiantem GP 4000S a přesvědčil nejen svou odolností proti defektu, ale i výbornou přilnavostí za mokra. Mezitím pár 25 mm plášťů absolvoval jednu sezónu a osvědčil se jako perfektní univerzál. Tlak 7 bar, při váze jezdce 75 kg, se ukázal jako optimální kompromis mezi komfortem a lehkým odvalováním. Přesto, že je lehčí než jeho přímý konkurent, má One dostatek gumy na běhounu, což umožňuje obdivuhodný výkon. Zadní plášť byl po 6.000 km bez defektu, sice poněkud ojetý, přesto ale stále dostatečně odolný proti průřezu a drobným kamínkům. Přední plášť - až na jeden defekt od italského trnu - absolvoval celý test téměř bez jakékoliv stopy."

Mimochodem, nový bezdušový plášť ONE se již předtím osvědčil v jiném testu: začátkem července na něm jelo 7 dvoučlených týmů TOUR-TRANSALP ( 7 etap, 822 km, 19 pasů a 19.318 výškových metrů) - vše bez jediného defektu!