NOVINKA - KICKBIKE RACE MAX 28 K.O. - limitovaná edice - Blog - kolobezky-kickbike.cz
 

Blog | NOVINKA - KICKBIKE RACE MAX 28 K.O. - limitovaná edice | 03.01.2018

Ku příležitosti třicátého výročí založení klubu Ketkupolkka Helsinki majitelem KICKBIKE Hannu Vierikkem a jako odměnu pro všechny fanoušky značky KICKBIKE přinášíme limitovanou edici silniční koloběžky KICKBIKE RACE MAX 28 K.O.

Na úvod si možná přečtěte nejen o „káóčku,“ ale také o dalších novinkách pro sezonu 2018 ve článku Koloběžkového portálu.

A pokračujte k detailům o silničním stroji narvaném k prasknutí kvalitou v rámci rozumné ceny.

KICKBIKE RACE MAX 28 K.O.

Velká kola jsou Váš sen? Tušíte, že Vám sériovka nestačí? Na speciální stavbu nemáte rozpočet?

Dali jsme hlavy dohromady s Láďou Bartůňkem z Koloběžek Brandýs a jako výsledek naší spolupráce máme pro Vás tuto limitovanou edici KICKBIKE RACE MAX 28 K.O.

Celková váha stroje, který je postaven na hliníkovém rámu třetí generace RACE MAX 28, je 7,61kg.

Jde nám o váhu a použitelnost koloběžky pro závody i výlety. Proto jsme ji osadili karbonovou vidlicí TRIGON RC61 s hliníkový krkem a především hlavovým složením TAPERED 1 1/8-1 1/5, které které je v cyklistickém světě dávno standardem, ale v tom koloběžkovém se ještě tolik nepoužívá. Tuhost sestavy rám-vidlice je však při zachování stejné váhy o 20% vyšší. To má za následek menší průhyb - lepší průchodnost na rozbitém asfaltu i při velkém pohybovém úsilí jezdce.

Kola tvoří holandský ráfek Ryde Edge R25, náboj BITEX a dráty SAPIM.

Volba plášťů padla na Continental GrandPRIX s kevlarovou patkou a neskutečným 180TPI, tzn., že pláště jsou až třikrát odolnější než jiné.

Kokpit, neboli řídící jednotku koloběžky, jsme složili od jedné firmy, a to PELL'S - hliníkový představec RX67OV o délce 100 mm s průměrem 31,6 mm (na požádání lze vyměnit za 120mm představec). Hliníková, dvakrát zeslabovaná řídítka XR64 o šířce 640 mm v bílém provedení, nebo 580 mm v černém. Řídítka dodáváme s příjemnými pěnovosilikonovými gripy.

Koloběžka je dostupná ve dvou verzích - s černým nebo černobílým kokpitem.

Na žádost lze přidat rovněž rohy PELL´S.

Kdo jezdí rychle, potřebuje i spolehlivě brzdit. Nechtěli jsme míchat jablka s hruškami, tedy míchat brzdy s brzdovými pákami od různých značek. Proto jsme se rozhodli pro řadu SORA od firmy SHIMANO. Funkčnost zajištěna za dodržení velmi rozumných cenových a váhových parametrů.
Nic lepšího jsme do ceny 17.990,- Kč vměstnat nedokázali. Ta koloběžka je narvaná kvalitou k prasknutí.

Váš tým KICKBIKE a Láďa Bartůněk z KOLOBĚŽKY BRANDÝS.

Detail koloběžky