MUSHING - KOLOBĚŽKY A PSÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ - Blog - kolobezky-kickbike.cz
 

Blog | MUSHING - KOLOBĚŽKY A PSÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ | 02.03.2020

Na několika socálních platformách se lidé přou o to, jaká koloběžka na jízdu se psem je nejlepší, jaké šňůry apod...Ale mnoho lidí ani neví, co vše je na trhu. Koloběžky KICKBIKE jsou na trhu přes 25 let a třebaže nebyly zpočátku konstruovány pro mushing, tak se zkušenostmi ze silnice, přenesli knstruktéři své poznatky z jízdy v terénu právě do psího sportu. Vedle koloběžek nabízíme i produkty finské značky KAINPO - výrobce psího sportovního vybavení ("Tykadla", vodítka, spojky, sedáky ). Jedná se o firmu Kaie Immnonena, několikanásobného mistra světa v jízdě na koloběžce, kterého přestalo bavit jezdit na asfaltu a přešel do terénu, k němuž přidal i svého psa. Od té doby prohání i musherskou světovou špičku.

V tomto článku Vám představíme naše musherské modely, abyste nasáli informace a při příchodu do koloběžkové prodejny byli připraveni.

CRUISE MAX 20T

Nejedná přímo o musherský stroj, avšak pro lidi, kteří s koloběžkou teprve začínají, mají MALÉHO psíka a chtějí jezdit, aby nemuseli chodit, je tento stroj dostačující. Koloběžká má široké "dvoustopé" stupátko, takže je bezpečné. Balonové pláště příjemně tlumí povrchové nerovnosti, takže Vám nebude vadit jízda po městě, ale i po lesních a polních cestách. Lehká pevná vidlice a standardní V-brzdy Tektro - to vše stačí pro Vás, co se chcete jenom vozit a při tom venčit svého čtyřnohého miláčka. Nebo třeba i bez něj. Větší a těžší stroj opravdu nepotřebujete.

CROSS FIX

To je koloběžka pro ty, kteří mají chuť jezdit se svým psem více, nebojí se lesu a těžšího terénu. Obratná a lehká hliníková koloběžka s pevnou vidlicí a  mechanickými kotoučovými brzdami Shimano. Váha pod 10kg Vás baví v terénu i bez psa. Model CROSS FIX nabízíme s předním 26" i 27,5" kolem. Rozdíl je v tom, co preferujete - pro jízdu ve větším terénu je příjemnější 27,5" kolo, pro lehčí terén a pro lidi menšího vzrůstu bohatě stačí 26" kolo.

CROSS MAX 20HD

Jediný model s odpruženou uzamykatelnou vidlicí pro ty, co mají rádi pohodlí. Vyšší nášlap ale příjemné pérování v terénu. Navíc hydraulické kotoučové brzdy, které spolehlivě fungují, když musíte déle brzdit. To ocení především Vaše ruce.

CROSS 29er

To je závoďák nejen pro závodníky, ale všechny, co mají rádi rychlou jízdu. Přední 29" kolo a zadní 26", hliníkový rám, pevná karbonová vidlice a hydraulické brzdy - co víc si přát? Jen zapřáhnout a vyrazit do přírody.

FAT MAX

To je lahůdka! Vypadá masivně, ale překvapí Vás svou váhou (cca 12,5kg) a obratností. Široké pláště nadmíru tlumí terénní nerovnosti, dvoustopé stupátko je bezpečné i pro začátečníky. Tento stroj se hodí nejen do horských středisek na sjezd z nejbližšího kopce, ale i do lesa a pořádného terénu.

To jsou naše terénní a musherské modely. Pokud nevíte, jak dál, zavolejte nám a nejlépe, když si stroje půjčíte a vyzkoušíte na vlastní kůži.

Váš Tým KICKBIKE

  

 
CROSS 29er - to je stroj pro Vašeho psa i Vás Adaptér na psí vodítko KAINPO RACE a Vodítko s amortizérem pro jednoho nebo dva psy Pro mushing jsou důležité funkční a seřízené brzdy - modely CROSS MAX 20HD, CROSS 29er a FAT MAX jsou osazeny kvalitními hydraulickými brzdami TEKTRO GEMINI