JAK SE OBLÉCI NA KOLOBĚŽKU V ZIMĚ - Blog - kolobezky-kickbike.cz
 

Blog | JAK SE OBLÉCI NA KOLOBĚŽKU V ZIMĚ | 14.01.2020

Jezdím na koloběžce 19let a vím, že se dá jezdit za jakéhokoliv počasí, záleží jen na tom, jak se obléci. Ano, dá se jezdit i naboso a v kraťasech, ale beru to obecně pro průměrné smrtelníky, jako jsem já sám a kamarádi, které znám. Takže jste-li vyhraněnější, dál číst nemusíte.

DÉLKA VÝLETU, POČASÍ A CHARAKTER

V posledních dnech se vydávám na tří- až čtyřhodinové výlety v počasí kolem bodu mrazu ( od -2°C do 4°C). Neb přes léto jezdím hodně po silnici a cyklostezkách, v zimě se snažím zabavit jízdou na krosové koloběžce v terénu. Navíc potřebuju být zdravý, tak se snažím chránit tak akorát.

BOTY

Každý preferuje něco jiného, ale mně plně vyhovují krosové běžecké boty. Nejezdím se psem, takže nepotřebuji žádné drapáky, ale boty, které mě podrží při odrazu v listí, bahně, na ledovém podkladu i asfaltu a takové, abych mohl pohodlně střídat nohy na stupátku.

SPODNÍ ČÁST TĚLA

K jízdě na koloběžce potřebujete nohy a v tomto počasí je potřeba mít svaly a šlachy v teple, takže na nohách sportovní vysoké ponožky (nemusíte mít podkolenky). Ponožky by neměly být bavlněné, neboť Vám v nich po zapocení při těchto teplotách bude zima, případně při projetí louží Vám jen tak neuschnou a bude Vám mrznout achillovka. Můžete namítnout, že bobisté používají nízké ponožky i při nižších teplotách, avšak ti jsou takto venku jen několik minut.

Sportovní spodní prádlo beru jako základ, ale zatím stačí krátké. A oblékám si dlouhé zimné elasťáky - dlouhé. Tříčtvrťáky si nechte na léto. Pokud preferujete tenké elasťáky, neváhejte spodní prádlo dlouhé. Pokud Vás trápí kolena, chce to návleky na kolena.

VRCHNÍ DÍL

Tam to je klasika - dlouhé triko ( klidně i termo ) s otorem pro palec, sportovní tenká mikina a dlouhý cyklodres ( zimní ). Pokud zimní dres nemáte, chce to sportovní mikinu silnější. Na hlavu je dobré si navléci tenkou čepičku pod helmu, nákrčník (rouru ) a teplé cyklistické rukavice.

CO NA VÝLET?

Jezdím nalehko, což při tak krátkém výlětě do čtyř hodin stačí. Do zadních kapes dresu se toho vejde dost - PLÁŠTĚNKA!!! - důležitá věc. Je to skvělý izolant, takže když Vás čeká delší sjezd nebo se chystáte po krátké pauze znovu jet, skvěle poslouží. Pláštěnku vozím i v létě a ne kvůli dešti. Pokud nemáte, běžte do té cyklistické s prodlouženými zády. Dále - nepromokavý obal na peníze a doklady, mobil, náhradní duše, montpáky a pumpička. K tomu nějaká drobnost k jídlu ( suk, banán ) a ionťáček v bidonu.

A na závěr stačí maličkost - vzít si koloběžku, o které víte, že Vás nezradí a podrží. Někomu může připadat, že stupátka našich strojů kloužou, když jedete více bahnem. Proto pro Vás máme skvělou vychytávku, se kterou můžete do bahna a zároveň můžete pohodlně střídat nohy - KBR GRILL.

Teď už víte, jak na to. Tak neváhejte a neseďte doma. 

Pokud jsem Vás nepřesvědčil, tak seďte doma a sledujte nás na našem novém instagramovém účtu

Pan Liška z týmu KICKBIKE

 
I když se to nezdá, na nohy postačí toto. Kdo nemá teplejší (zimní) dlouhé nohavice, je lepší dát dvě tenké. Vrchní díl - stačí, co vidíte na obrázku. Při jízdě z kopce nebo po delší pauze je dobré nasadit pláštěnku, která je skvělým izolantem a pomůže udržet teplo, než se zase zahřejete U spodní vrstvy trika je dobré míti otvor pro palec. Člověk tak lépe předejde prochlazení šlach na rukách Tři kapsy na zádech stačí a poberou věci, které jsou potřeba na krátký výlet. Nemusíte tak brát batůžek.